Zoete Aardappel-linzenburgers

Deze pasteitjes zijn een heerlijke topping voor een hartige salade of tussen een broodje. Restjes kun je het voor een andere dag invriezen.

Ingrediënten
• 340 g gehakte zoet aardappel, in 3/4″ gesneden inch stukken (ongeveer 1 grote aardappel)
• 1 el olijfolie (optioneel)
• 200 g rode linzen
• 1 kleine rode ui, in 4 parten gesneden
• 25 g havermeel (waarom maak dit niet met je Vitamix ?), of standaard bloem
• 1/2 tl gemalen komijn
• 1/2 tl paprika
• 1/2 tl knoflookpoeder
• 1/2 tl uienpoeder
• 1/8 tl cayennepeper
• 1 tl zout (optioneel)

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier of gebruik siliconenvellen. Opzij zetten
2. Doe de zoete aardappel in een middelgrote kom. Voeg de olijfolie toe, gebruik je handen om de stukjes te coaten
in olie. Leg op de bakplaat en bak voor ongeveer 20 minuten, of je er een vork in kunt prikken. Opzij zetten
3. Voeg ondertussen de linzen toe aan een kleine steelpan met 250 ml water. Breng het water aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten sudderen, of totdat de linzen al dente gegaard zijn. (Niet te gaar koken.)
Giet de linzen af ​​en zet apart
4. Breng de rode ui over in een mini container (als je die hebt) en pulseer op snelheid 7 ongeveer 2 tot 3 keer, of tot het fijn gesneden is.
Breng over naar een kleine kom. Opzij zetten.
5. Breng de gekookte zoete aardappel over naar de Vitamix container. Voeg 1 1/2 eetlepels water toe. Begin
mixen op snelheid 1 en verhogen tot ongeveer 7, of tot gepureerd
6. Voeg de zoete aardappelpuree toe aan de container, gekookte linzen, bloem, komijn, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en zout. Puls op
snelheid 4 tot de ingrediënten zijn gemengd, gebruik
de tamper om de ingrediënten naar beneden te drukken en te helpen mengen
7. Breng het linzenmengsel over in een grote kom. Mengen met de rode uien. Voeg zout en peper naar smaak toe
8. Vorm de pasteitjes – gebruik een dessertlepel hoeveelheid per stuk. Breng de pasteitjes over naar de voorbereide bakplaat. Bak gedurende 15 minuten
draai ze om. Bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten meer, of totdat ze goudbruin zijn.

Posted in Bijgerechten, Hoofdgerechten, VoorgerechtenTagged

Voedingswaarde

Portiegrootte
Hoeveelheid per portie  
Calorieën
Total Fat
Saturated Fat
Cholesterol
Sodium
Totaal koolhydraten
Voedingsvezels
Suikers
Eiwitten