Aardappelsoep met spinazie en kip

Een lekkere, zelfgemaakte soep met een romige zowel als stevige textuur. (En een heerlijke manier om de kiprestjes van gisteravond op te maken!)

Ingrediënten

  • 240 ml kippenbouillon
  • 360 ml melk
  • 80 g ui, geschild en fijngehakt
  • 3 kleine roodbruine aardappelen, gebakken of gekookt
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel spinazie
  • 125 bereide kipfilet zonder vel, in blokjes gesneden
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voeg de bouillon, magere melk, twee aardappelen en rozemarijn aan de Vitamix-container toe en vergrendel het deksel.
  2. Selecteer niveau 1.
  3. Zet de machine aan en voer de snelheid geleidelijk op naar niveau 10, en daarna naar Hoog.
  4. Mix gedurende 4-5 minuten of tot er veel stoom uit het deksel ontsnapt.
  5. Verlaag de snelheid naar niveau 3 en open de vulopening in het deksel.
  6. Voeg de spinazie en achtergehouden aardappel door de vulopening toe en mix alles tot de aardappel fijn is gehakt, gedurende ongeveer 10 seconden.
  7. Drop in chicken and blend for an additional 5 seconds.

Opmerkingen:

U maakt het recept vegetarisch door in plaats van kippenbouillon een paar groentebouillonblokjes aan dezelfde hoeveelheid water toe te voegen.

Posted in SoepenTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 240 ml
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 280
Total Fat 8 g
Saturated Fat 2,5 g
Cholesterol 25mg
Sodium 470 mg
Totaal koolhydraten 40 g
Voedingsvezels 4 g
Suikers 7 g
Eiwitten 12 g