Eikelpompoensoep

Ahornsiroop, nootmuskaat en gemalen kaneel geven deze klassieke herfstsoep een kerstsmaak. Garneer met geroosterde pompoenpitten voor een extra accent

Ingrediënten
480 ml (2 kopjes) kippenbouillon
120 ml (½ kopje) koffiemelk
454 g eikelpompoen, geroosterd, zonder zaadjes, geschild, gekoeld
1 theelepel ahornsiroop
1 snufje nootmuskaat
¼ theelepel kaneelpoeder
zout en peper naar smaak
Werkwijze
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid.
Mix gedurende 5 minuten en 45 seconden, of totdat er zware stoom ontsnapt uit de opening van de dekselstop.
Opmerkingen
Om de pompoen gemakkelijk te roosteren, doormidden snijden, de zaadjes eruit scheppen en met de vleeskant naar beneden op een licht ingevette bakvorm leggen. Prik op verschillende plekken in de huid met een mes en rooster gedurende 30 minuten op 180 ° C (350 ° F).

Vitamixshop recept Appel Eikelpompoen soep
Posted in SoepenTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 432 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 160
Total Fat 1 g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 10 mg
Sodium 750 mg
Totaal koolhydraten 34 g
Voedingsvezels 8 g
Suikers 7 g
Eiwitten 8 g