Aioli

Aioli is een knoflookmayonaise die gebruikt kan worden als groentendip of sandwich spread.

Ingrediënten
6 grote gepasteuriseerde eierdooiers
2 eetlepels citroensap
½ theelepel zout, optioneel
⅛ theelepel witte peper
3 teentjes knoflook, geschild
300 ml canola-olie
Werkwijze
Doe de eierdooiers, het citroensap, zout en peper in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid tot snelheid 8.
Terwijl de machine draait, verwijdert u de dekselstop en laat u knoflookteentjes door de opening van de dekselstop vallen.
Mix gedurende 10 seconden en verlaag dan de snelheid naar snelheid 6.
Terwijl de machine nog loopt, giet u langzaam olie in een dunne, gestage stroom door de opening van de dekselstop tot deze geëmulgeerd is.
Koel in een luchtdichte verpakking.
Opmerkingen
De sleutel tot een goede Aioli is om ervoor te zorgen dat het mengsel van eieren en citroen de messen bedekt.

 

Posted in Dipsauzen en smeerselsTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 15 ml (1 Theelepel)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 66
Total Fat 7 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 19 mg
Sodium 75 mg
Totaal koolhydraten 0
Voedingsvezels 0
Suikers 0
Eiwitten 0