480 ml Totale tijd:
11 minuten Afdrukken:
Gemiddeld
Ingrediënten
6 grote gepasteuriseerde eierdooiers
2 eetlepels citroensap
½ theelepel zout, optioneel
⅛ theelepel witte peper
3 teentjes knoflook, geschild
300 ml canola-olie
Werkwijze
Doe de eierdooiers, het citroensap, zout en peper in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid tot snelheid 8.
Terwijl de machine draait, verwijdert u de dekselstop en laat u knoflookteentjes door de opening van de dekselstop vallen.
Mix gedurende 10 seconden en verlaag dan de snelheid naar snelheid 6.
Terwijl de machine nog loopt, giet u langzaam olie in een dunne, gestage stroom door de opening van de dekselstop tot deze geëmulgeerd is.
Koel in een luchtdichte verpakking.
Opmerkingen
De sleutel tot een goede Aioli is om ervoor te zorgen dat het mengsel van eieren en citroen de messen bedekt.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 15 ml (1 Theelepel) |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 66 |
Total Fat | 7 g |
Saturated Fat | 1 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodium | 75 mg |
Totaal koolhydraten | 0 |
Voedingsvezels | 0 |
Suikers | 0 |
Eiwitten | 0 |