Amandelmelk

Zelfgemaakte amandelmelk is vrij van conserveringsmiddelen en kan worden gebruikt om te koken, bakken, over ontbijtgranen te gieten of toe te voegen aan koffie.

Ingrediënten
720 ml (3 kopjes) water
140 g amandelen
30 g (2) dadels, ontpit, optioneel
Werkwijze
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 1 minuut of tot de gewenste consistentie is bereikt
Opmerkingen
U kunt amandelen 4 uur of een nacht in koud water laten weken. Dadels werden gebruikt om de melk zoeter te maken, maar probeer in plaats daarvan honing of andere zoetstoffen. Voeg vanille-extract of verse vanilleboon toe om vanille-amandelmelk te maken. Probeer dit recept te verdubbelen in de 2 liter container om genoeg te maken voor de hele week. Als je je melk wilt zeven, plaats dan een fijnmazige zeef boven een grote kom. Giet amandelmelk langzaam in de zeef, laat deze erdoorheen filteren, of roer de melk in de zeef met een spatel om de melk sneller te laten passeren.

Posted in Zuivelvrije melkTagged , , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 221 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 230
Total Fat 18
Saturated Fat 1,5 g
Cholesterol
Sodium 5 mg
Totaal koolhydraten 13 g
Voedingsvezels 5 g
Suikers 7 g
Eiwitten 8 g