720 ml (2 porties) Totale tijd:
30 minuten Afdrukken:
Gemiddeld
Ingredienten
420 g eikelpompoen, geschild, ontpit en in blokjes van 2,5 cm gesneden (natuurlijk kun je ook een andere pompoensoort gebruiken)
1 eetlepel olijfolie, optioneel
60 g (½ kleine) kleine ui, gepeld
1 teentje knoflook, gehalveerd
90 g (½) appel, gescheurd, zonder zaadjes
¼ theelepel gedroogde tijm
⅛ theelepel zout
480 ml (2 kopjes) natriumarme groentebouillon, bouillon
Werkwijze
Stoom de pompoen in een stomer of magnetron tot ze gaar is. Fruit ui en knoflook in olie tot de ui helder en zacht is.
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 3 tot 5 minuten, of tot er veel stoom uit de opening van de dekselstop komt.
Opmerkingen
Door ingrediënten te mengen die net zijn gekookt en nog heet zijn, wordt de blendtijd met enkele minuten verkort, waardoor het diner veel sneller op tafel komt!
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 542 g (1 portie) |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 240 |
Total Fat | 7 g |
Saturated Fat | 1 g |
Cholesterol | |
Sodium | 300 mg |
Totaal koolhydraten | 44 g |
Voedingsvezels | 12 g |
Suikers | 8 g |
Eiwitten | 4 g |