Appel Eikelpompoen Soep

Een heerlijke herfstsoep met verse appels en eikelpompoen geplukt tijdens de herfstoogst.

Ingredienten
420 g eikelpompoen, geschild, ontpit en in blokjes van 2,5 cm gesneden (natuurlijk kun je ook een andere pompoensoort gebruiken)
1 eetlepel olijfolie, optioneel
60 g (½ kleine) kleine ui, gepeld
1 teentje knoflook, gehalveerd
90 g (½) appel, gescheurd, zonder zaadjes
¼ theelepel gedroogde tijm
⅛ theelepel zout
480 ml (2 kopjes) natriumarme groentebouillon, bouillon
Werkwijze
Stoom de pompoen in een stomer of magnetron tot ze gaar is. Fruit ui en knoflook in olie tot de ui helder en zacht is.
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 3 tot 5 minuten, of tot er veel stoom uit de opening van de dekselstop komt.
Opmerkingen
Door ingrediënten te mengen die net zijn gekookt en nog heet zijn, wordt de blendtijd met enkele minuten verkort, waardoor het diner veel sneller op tafel komt!

 

Posted in SoepenTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 542 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 240
Total Fat 7 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol
Sodium 300 mg
Totaal koolhydraten 44 g
Voedingsvezels 12 g
Suikers 8 g
Eiwitten 4 g