240 ml dressing, 1,3 kg salade (24 porties) Totale tijd:
40 minuten Afdrukken:
[print-me printicon="false"] Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Ingrediënten
80 ml (⅓ kopje) witte balsamicoazijn
180 ml (¾ kopje) olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel Dijon-mosterd
1 snufje zout
gemalen zwarte peper, naar smaak
1,3 kg rode aardappel, in blokjes gesneden en geroosterd
1 zoete ui, in plakjes gesneden en gekarameliseerd
3 Roma-tomaten, in blokjes gesneden
20 g (1½ eetlepel) verse basilicumblaadjes, gehakt
Werkwijze
Doe azijn, olijfolie, knoflook en mosterd in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en vervolgens naar hoog.
Mix gedurende 30 seconden.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe warme aardappelen, gekarameliseerde ui, tomaten en basilicum in een kom. Sprenkel de gemengde vinaigrette over de groenten en meng.
Opmerkingen
Gebruik bij het karamelliseren van de ui een middelhoog vuur en laat de uien 20 minuten sudderen of tot ze goudbruin zijn. Zet bij het braden van aardappelen een bakplaat in de oven om de pan voor te verwarmen. Gooi de aardappelen met olijfolie, zout en peper in een aparte kom of koekenpan. Giet vervolgens het aardappelmengsel op de voorverwarmde pan om te koken. Voor vleesliefhebbers, gooi gekookt, gehakt spek door de groenten. Je kunt ook de spek vervangen door de helft van de olijfolie in de dressing.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 55 g |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 110 |
Total Fat | 7 g |
Saturated Fat | 1 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodium | 30 mg |
Totaal koolhydraten | 11 g |
Voedingsvezels | 1 g |
Suikers | 2 g |
Eiwitten | 1 g |