Bananenijs

Een gemakkelijk te maken ijs, boordevol bananensmaak. Maak melkijsblokjes voor een zijdezachte textuur door volle melk in ijsblokjesvormpjes te bevriezen en vervang deze voor de ijsblokjes in het recept.

Ingrediënten
120 ml volle melk
120 ml slagroom
100 g kristalsuiker
120 ml magere melkpoeder
1 theelepel vanille-extract
210 g ijsblokjes
5 bevroren bananen, geschild, gehalveerd
Werkwijze
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid naar variabele 10 en vervolgens naar hoog. Gebruik de stamper om de ingrediënten in de messen te drukken.
In ongeveer 30-60 seconden verandert het geluid van de motor en vormen zich vier heuvels.
Stop de machine. Niet te veel mengen, anders smelt het. Serveer onmiddellijk.
Opmerkingen
Je kunt de volle melk eventueel vervangen door sojamelk. Ongebruikt ijs invriezen in een luchtdichte verpakking. Wanneer je het wil gebruiken, laat het dan 8-10 minuten zacht worden op kamertemperatuur voordat u het serveert. Maak melkijsblokjes voor een zijdezachte textuur door volle melk in ijsblokjesvormpjes te bevriezen en vervang deze voor de ijsblokjes in het recept.

Posted in ijs en bevroren lekkernijenTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 120 ml
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 120
Total Fat 4
Saturated Fat 2.5
Cholesterol 15 mg
Sodium 25 mg
Totaal koolhydraten 21 g
Voedingsvezels 1 g
Suikers 15 g
Eiwitten 2 g