BBQ Dadel Dry Rub

BBQ rub met dadels als natuurlijke zoetstof in tegenstelling tot suiker. Gebruik als BBQ-kruiden op kip, varkensvlees, rundvlees of groenten.

Ingrediënten
1 kop (160 g) dadels, ontpit
1 kop (28 g) gedroogde eekhoorntjesbrood
½ kopje (55 g) paprika
¼ kopje (25 g) chilipoeder
2 Eetlepels selderijzout
3 eetlepels (21 g) uienpoeder
1 Eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels gemalen zwarte peper
1 eetlepel koosjer zout, optioneel
1 Eetlepel droge mosterd

Werkwijze
Plaats alle ingrediënten in de container en sluit het deksel goed af.
Start de machine en laat deze 1 minuut en 30 seconden werken, of stel de timer in en laat de machine de geprogrammeerde cyclus voltooien. Gebruik naar wens.

Opmerkingen van de chef:
Maak dit eenvoudige recept zo kort mogelijk voor gebruik. De rub zal na een tijdje zitten samenklonteren door vocht in de dadels.

Posted in Dressings en marinadesTagged , , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 portie (8 g)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 20
Total Fat 0
Saturated Fat 0
Cholesterol 0 g
Sodium 310 mg
Totaal koolhydraten 5 g
Voedingsvezels 1 g
Suikers 3 g
Eiwitten 1 g