Boerenkool en Preisoep

Deze soep met een gedurfde smaak heeft een geweldige textuur, aangezien de helft van het recept wordt gemengd in uw Vitamix, terwijl de andere helft op het fornuis suddert.

Ingrediënten
270 g (3) prei, goed gewassen, in plakjes gesneden
1 eetlepel extra vierge olijfolie, optioneel
150 g boerenkool, ontsteeld, gehakt
1,4 l (6 kopjes) groentebouillon
1½ theelepel zout, optioneel
¾ theelepel gemalen zwarte peper
Werkwijze
Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg prei toe en bak zachtjes tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg boerenkool toe en kook tot ze slap is, ongeveer 2 minuten.
Voeg bouillon toe en breng aan de kook, zet het dan op middelhoog vuur en laat het 30 minuten koken. Haal van het vuur en laat 10-15 minuten afkoelen. Giet de inhoud van de soep voorzichtig in de Vitamix-container en sluit het deksel, bewaar 1 kopje van het boerenkool / prei-mengsel en verdeel over serveerschalen als een soep met textuur gewenst is.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Opmerkingen
Probeer een klodder van Creme Fraiche (of Vegan Cashew zure room) met wat geroosterde pepita’s of pijnboompitten om deze soep te garneren.

de hoofdafbeelding van een recept
Posted in SoepenTagged , , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 274 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 80
Total Fat 2,5
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 600 mg
Totaal koolhydraten 12 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 4 g
Eiwitten 3 g