550 ml Totale tijd:
7 minuten Afdrukken:
[print-me printicon="false"] Moeilijkheidsgraad:
Voor gevorderden
Ingrediënten
60 g arachideolie (pindaolie)
300 g (3 kopjes) geroosterde hazelnoten
175 g gehakte pure chocolade
240 ml (1 kopje) melkchocolade chips
Werkwijze
Doe arachideolie en hazelnoten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en dan hoog. Gebruik de stamper om de ingrediënten in de mesjes te drukken.
Na ongeveer 1 minuut, wanneer er een gladde boter is gevormd, verlaagt u de snelheid naar niveau 8.
Voeg chocolade beetje bij beetje toe door de opening van de dekselstop, alleen aanstampen indien nodig.
Zodra alle chocolade is toegevoegd, verhoogt u de snelheid tot niveau 10 en mixt u nog eens 10-30 seconden.
Laat opstijven in de koelkast.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 30 ml (2 eetlepels) |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 190 |
Total Fat | 17 g |
Saturated Fat | 3,5 g |
Cholesterol | 0 |
Sodium | 5 mg |
Totaal koolhydraten | 8 g |
Voedingsvezels | 3 g |
Suikers | 4 g |
Eiwitten | 3 g |