Chocolade Hazelnoot Pasta

Een luxe mix van chocolade en hazelnoten als beleg op de boterham, pannenkoeken en aardbeien.

Ingrediënten
60 g arachideolie (pindaolie)
300 g (3 kopjes) geroosterde hazelnoten
175 g gehakte pure chocolade
240 ml (1 kopje) melkchocolade chips
Werkwijze
Doe arachideolie en hazelnoten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en dan hoog. Gebruik de stamper om de ingrediënten in de mesjes te drukken.
Na ongeveer 1 minuut, wanneer er een gladde boter is gevormd, verlaagt u de snelheid naar niveau 8.
Voeg chocolade beetje bij beetje toe door de opening van de dekselstop, alleen aanstampen indien nodig.
Zodra alle chocolade is toegevoegd, verhoogt u de snelheid tot niveau 10 en mixt u nog eens 10-30 seconden.
Laat opstijven in de koelkast.

Posted in notenpastas, OntbijtTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 30 ml (2 eetlepels)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 190
Total Fat 17 g
Saturated Fat 3,5 g
Cholesterol 0
Sodium 5 mg
Totaal koolhydraten 8 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 4 g
Eiwitten 3 g