20 repen Totale tijd:
10 minuten Afdrukken:
[print-me printicon="false"] Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Ingrediënten
240 g bloem voor alle doeleinden
290 g ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
100 g kristalsuiker
Werkwijze koek maken
Verwarm de oven voor op 175 ° C. Plaats voor de korst 1 kop (120 g) bloem, 1/2 kop boter en 1/4 kop (50 g) suiker in de Vitamix-container en veilig deksel.
Selecteer snelheid 6. Pulseer snel 5 keer. Verwijder het deksel, schraap langs de zijkanten van de container en rond de messen, plaats het deksel terug en pulseer nog 5 keer.
Schep de inhoud van de Vitamix-container in een pan van 33 x 23 cm .
Herhaal hetzelfde proces met de resterende bloem, boter en suiker.
Druk het bloemmengsel gelijkmatig in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin. Verwijder de vorm en plaats op een rooster om af te koelen.
Citroen Pudding Vulling
Ingrediënten
120 ml (½ kopje) citroensap
5 grote eieren
300 g kristalsuiker
⅛ theelepel zout
3 eetlepels citroenschil
115 g (½ kopje) ongezouten boter
Werkwijze Citroenpudding
Om de vulling te maken, maakt u een batch Vitamix Citroenpudding
Doe citroensap, eieren, suiker, zout en schil in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en vervolgens naar hoog.
Mix gedurende 5 minuten.
Verlaag de snelheid tot niveau 5 en verwijder de dekselstop. Voeg boter toe, 1 stuk per keer, door de opening van de dekselstop en voeg boter tussen de toevoegingen volledig toe.
Plaats de dekselplug terug en verhoog de snelheid naar niveau 10.
Mix gedurende 30 seconden.
Koel voor het serveren of laat iets afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
Vulling voor repen maken
Voeg 6 eetlepels (50 g) bloem toe aan de citroenpudding. Zet het deksel vast.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot 3. Mix gedurende 15 seconden.
Giet de citroenpudding vulling op de hete voorgebakken koek en verdeel het in een gelijkmatige laag met een spatel.
Bak 18-20 minuten op 175 ° C of tot de vulling is uitgehard.
Verwijder en plaats op een rooster, afkoelen tot kamertemperatuur alvorens in repen te verdelen en gekoeld te bewaren.
Opmerkingen
Bestrooi met poedersuiker naar wens.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 78 gram |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 290 |
Total Fat | 16 g |
Saturated Fat | 9 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodium | 40 mg |
Totaal koolhydraten | 35 g |
Voedingsvezels | 1 g |
Suikers | 22 g |
Eiwitten | 4 g |