Cranberry Kokos Taartje

De lichte, milde smaak van geraspte kokosnoot balanceert de scherpte van de cranberries in dit kerstdessert. (niet alleen lekker met kerst)

Korst
Ingrediënten
45 g (¼ kopje) margarine
50 g (¼ kopje) kristalsuiker, of dadelsiroop naar smaak
60 g (½ kopje) volkoren meel
60 g bloem voor alle doeleinden
⅛ theelepel zout, optioneel

Werkwijze
Verwarm de oven tot 180 ° C.
Om de korst te maken, plaatst u margarine, suiker, meel en zout in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit u het deksel af.
Selecteer Snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid naar Snelheid 5.
Mix gedurende 15 tot 20 seconden en gebruik de stamper om de ingrediënten in de messen te drukken. Verwijder en druk op de bodem van een bespoten vierkante pan van 20 cm. Bak gedurende 12 minuten, tot ze net goudbruin zijn aan de randen.

Topping
Ingrediënten
1 groot ei
200 g (1 kopje) kristalsuiker
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
½ theelepel bakpoeder
⅛ theelepel zout, optioneel
60 ml (¼ kopje) vers citroensap
150 g (1½ kopje) veenbessen
35 g (½ kopje) ongezoete kokosvlokken

Werkwijze
Doe een groot ei, suiker, bloem, bakpoeder, zout en citroensap in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel af.
Selecteer Snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid naar Snelheid 10 en vervolgens naar Hoog.
Mix gedurende 15 seconden.
Strooi de cranberries en kokos gelijkmatig over de gebakken korst. Giet het citroenmengsel uit de Vitamix-container erover.
Bak gedurende 25 tot 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat volledig afkoelen en snijd in vierkanten.

Posted in Taarten en gebakTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 portie
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 250
Total Fat 8 g
Saturated Fat 4 g
Cholesterol 20 mg
Sodium 90 mg
Totaal koolhydraten 43 g
Voedingsvezels 2 g
Suikers 29 g
Eiwitten 3 g