10 porties (1 brood) Totale tijd:
1 uur 16 minuten Afdrukken:
[print-me printicon="false"] Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Ingrediënten
100 g (1 kopje) verse cranberries
1 grote middelgrote sinaasappel, geschild, gehalveerd
1 reep sinaasappelschil
60 ml (¼ kopje) lichte olijfolie
200 g (1 kopje) kristalsuiker
1 groot ei
1 theelepel vanille-extract
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel zout, optioneel
240 g (2 kopjes) volkoren meel
45 g (½ kopje) walnoten
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer een 22 cm x 11 cm broodvorm licht in met plantaardige kookspray of bakvet.
Doe de cranberries in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
Selecteer Snelheid 4. Puls 3 of 4 keer. Stop; schraap de zijkanten en plaats het deksel terug.
Pulse nog een paar keer om grof te hakken. Verwijder naar een kleine kom.
Doe sinaasappel, sinaasappelschil, olie, melk, suiker, ei en vanille in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel af.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog naar de hoogste snelheid.
Mix gedurende 20 seconden.
Combineer bakpoeder, bakpoeder, zout, optioneel, en volkoren meel in een grote mengkom; goed roeren.
Giet het sinaasappelmengsel bij de droge ingrediënten en meng met de hand totdat de ingrediënten vochtig zijn.
Roer gehakte walnoten en cranberries erdoor; meng niet te lang.
Verdeel het beslag in de voorbereide broodvorm.
Bak 55 tot 60 minuten of totdat een mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat 30 minuten afkoelen op een rooster, haal hem dan voorzichtig uit de broodvorm en laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 104 g (1 portie) |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 280 |
Total Fat | 10 |
Saturated Fat | 1,5 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodium | 380 mg |
Totaal koolhydraten | 43 g |
Voedingsvezels | 3 g |
Suikers | 23 g |
Eiwitten | 5 g |