Gemberkoekjes

De feestdagen zijn niet compleet zonder deze met gember gekruide favorieten. Hier is een tip: maak twee batches en bewaar er een voor jezelf!

Ingrediënten
120 g volkorenmeel
125 g bloem voor alle doeleinden
1 eetlepel gemalen gember
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel Winter Spice Seasoning
1 groot ei
60 ml melasse
200 g kristalsuiker
165 g boter, gesmolten
Werkwijze
Verwarm de oven tot 180 ° C.
Meng in een kom meel, gember, bakpoeder en Winter Spice Seasoning. Opzij zetten.
Doe ei, melasse, suiker en boter in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1, start de machine, voer langzaam op tot de hoogste snelheid en mix gedurende 15 seconden.
Voeg het vloeibare mengsel uit de Vitamix-container toe aan de kom met de droge ingrediënten en roer om op te nemen. Koel het deeg 30 minuten.
Gebruik een lepel om het deeg te scheppen en rol het in ballen van 2,5 cm tussen je handen. Leg balletjes 5 cm uit elkaar op een niet ingevette bakplaat.
Bak 10 tot 12 minuten tot de bovenkant rond en licht gebarsten is.

Posted in KoekjesTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 koekje
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 130
Total Fat 5 g
Saturated Fat 1,5 g
Cholesterol 10 mg
Sodium 210 mg
Totaal koolhydraten 21 g
Voedingsvezels 1 g
Suikers 14 g
Eiwitten 1 g