Geroosterde Pita en Boerenkool Wintersalade

Een gezonde lunch of diner, perfect voor een winterdag.

Dressing
Ingredienten
90 ml (6 eetlepels) olijfolie
45 ml (3 eetlepels) granaatappelmelasse
120 ml (½ kopje) honing, (optioneel)
60 ml (4 eetlepels) citroensap
1½ theelepel zeezout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 snufje cayennepeper
Werkwijze
Doe alle dressingingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 7.
Mix gedurende 15 seconden of tot de gewenste consistentie is bereikt.
Boerenkoolsalade
Ingredienten
680 g (1 pond) zoete aardappel, geschild, in blokjes gesneden, in stukjes gesneden
60 ml (4 eetlepels) olijfolie
zeezout, om te besprenkelen
1 theelepel komijnzaad
3 volkoren pita’s, doormidden en in hapklare stukjes gesneden
455 g (1 pond) boerenkoolbladeren
200 g verse peterselieblaadjes, los verpakt
1 rode ui, geschild, in blokjes gesneden
Werkwijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zoete aardappelblokjes op het vel en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met komijnzaad en een beetje zout. Rooster 25 tot 30 minuten op 200 ° C , af en toe roerend om de zoete aardappelen gelijkmatig bruin te maken.
Gooi het pitabroodje met de resterende 2 eetlepels olie en bak in de oven samen met zoete aardappelen tot ze goudbruin zijn.
Was, droog en scheur de boerenkool in hapklare stukjes en doe ze in de mengkom. Voeg peterselie en ui toe. Giet de dressing erover en mix om te combineren. Voeg de zoete aardappelen en pitabroodje toe en meng met een tang.

Posted in Dressings en marinades, HoofdgerechtenTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 portie
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 260
Total Fat 14 g
Saturated Fat 2 g
Cholesterol 0 g
Sodium 420 mg
Totaal koolhydraten 34 g
Voedingsvezels 4 g
Suikers 15 g
Eiwitten 4 g