Geroosterde Wortelgroentesoep

Koude dagen vragen om een ​​soep die de overvloedige oogst van de winter laat zien. Seizoengroenten zoals rapen, wortels en selderij combineren met onze Winter Spice Seasoning voor een warme, vullende maaltijd.

Ingrediënten
180 g (2) middelgrote wortelen, in stukjes van 2,5 cm gesneden
120 g (1) middelgrote raap of pastinaak, koolraap, in stukjes van 2,5 cm gesneden
110 g (1) kleine gele ui, geschild, in stukjes van 2,5 cm gesneden
70 g (1) stengel bleekselderij, in stukjes van 2,5 cm gesneden
10 g (½) jalapeñopeper
2 teentjes knoflook, gepeld
5 g (1 stuk) verse gemberwortel, ¼ “plak
½ theelepel zout, optioneel
¼ theelepel gemalen zwarte peper
30 ml (2 eetlepels) extra vierge olijfolie, optioneel
720 ml groentebouillon
120 g (2) middelgrote Roma-tomaten, gehalveerd
50 g boerenkool, zonder steel, grof gehakt
10 g verse korianderblaadjes
225 g (1 Blik) kikkererwten, uitgelekt, gespoeld, verdeeld gebruik

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220 ° C. Combineer wortel, raap, ui, selderij, jalapeno, knoflook, gember, zout, peper en olie samen in een middelgrote mengkom en meng om te combineren.
Verdeel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier of folie en rooster gedurende 20-30 minuten. Zodra de groenten gaar zijn, zet u 1 volle kop opzij voor later gebruik.
Voeg de resterende groenten samen met de tomaten, groentebouillon en de helft van het blik kikkererwten toe aan de Vitamix-container. Zet het deksel vast.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 5-6 minuten of tot er zware stoom ontsnapt uit de geventileerde dekselstop.
Laat de machine zakken tot snelheid 3. Verwijder de dekselstop. Voeg boerenkool, koriander en de resterende kikkererwten en groenten toe via de opening van de dekselstop. Mix 20-30 seconden tot de ingrediënten lichtjes zijn gehakt en erin verwerkt.
Opmerkingen
Deze soep gebruikt je Vitamix op verschillende manieren – eerst om een ​​gladde, romige basis voor je soep te creëren, en vervolgens om kleine stukjes ingrediënten in te pulseren voor kleine stukjes smaak en textuur.

Posted in BijgerechtenTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 340 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 220
Total Fat 9 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 540 mg
Totaal koolhydraten 29 g
Voedingsvezels 8 g
Suikers 9 g
Eiwitten 7 g