Gezouten Cantucci (amandelkoekjes)

Wat Italiaanse biscotti onderscheidt van andere koekjes en koekjes, is hun dubbel gebakken knapperigheid. Deze versie maakt gebruik van een hartig mengsel van Parmezaanse kaas, pistachenoten en amandelen.

Ingrediënten
50 g pistachenoten, geroosterd, gepeld, gezouten
50 g amandelen, geroosterd, gezouten
80 ml melk
3 eetlepels olijfolie
40 g geraspte Parmezaanse kaas
310 g bloem
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zeezout
 1 groot ei, losgeklopt 
Werkwijze
Doe de pistachenoten en amandelen in de Vitamix-container en sluit het deksel. Start de machine en verhoog naar snelheid 5-6. Mix gedurende 10-15 seconden tot de noten zijn gemalen. Doe in een middelgrote tot grote kom en zet apart.
Doe eieren, melk, olie en parmezaanse kaas in de Vitamix-container en sluit het deksel. Start de machine en verhoog de snelheid gedurende 10 seconden naar snelheid 7. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe via de dekselstop. Selecteer snelheid 5, pulseer 10 keer en stop om de zijkanten te schrapen.
Als het deeg grotendeels is verwerkt, plaats het deeg dan in de kom met de gemalen noten en kneed het in de kom om het op te nemen. Vorm het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in drie gelijke stukken. Vorm van elk stuk een stokbroodje van ongeveer 3 cm x 30 cm en breng het gevormde deeg over op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bak 30 minuten op 350 ° Fahrenheit (180 ° Celsius). Laat 30 minuten rusten en snijd in stukjes. Keer terug naar de oven voor 10-15 minuten.

Posted in Voorgerechten

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 koekje
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 70
Total Fat 4 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 15 g
Sodium 85 mg
Totaal koolhydraten 6 g
Voedingsvezels
Suikers
Eiwitten 2 g