Glutenvrije dadel-notenrepen

Dadels en sinaasappel geven deze repen een fruitige smaak, terwijl walnoten voor een beetje crunch zorgen.

Ingrediënten
115 g gehakte walnoten
110 g dadels, ontpit, gehakt
Zest van 1 sinaasappel
3 grote eieren, of eivervanger
100 g kristalsuiker
60 ml sinaasappelsap
½ theelepel kaneelpoeder
Werkwijze
Verwarm de oven tot 350 ° F. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in.
Doe walnoten in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 4.
Mix gedurende 10 seconden. Haal uit een kom en roer de dadels en sinaasappelschil erdoor.
Doe eieren, suiker, sinaasappelsap en kaneel in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en dan hoog.
Mix gedurende 15 seconden.
Voeg het mengsel toe aan de kom met de walnoten en dadels en roer om te combineren.
Giet het mengsel in de voorbereide pan en bak 30 minuten.
Laat goed afkoelen alvorens te snijden.

Posted in KoekjesTagged , , [Sassy_Social_Share]

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 reep
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 190
Total Fat 10 g
Saturated Fat 1,5 g
Cholesterol 60 mg
Sodium 25 mg
Totaal koolhydraten 23 g
Voedingsvezels 2 g
Suikers 20 g
Eiwitten 4 g