Herfstsoep met geroosterde pompoen, groenten en kokos

Een heerlijke soep voor groenteliefhebbers, verwarmt je op kille herfstavonden.

Ingrediënten

1 teen knoflook, gepeld
140 g gele ui, gepeld, in vieren 2 kleine
125 g pastinaken, in grote stukken gesneden
100 g bleekselderij, in grote stukken gesneden
300 g pompoen, geschild, zonder zaadjes, in grote stukken gesneden
4 verse salieblaadjes
2 tl kerriepoeder
1/2 tl gemalen kaneel
1 snufje rode pepervlokken
1 tl zout (optioneel)
625 ml groentebouillon
250 ml lichte kokosmelk
2 el extra vergine olijfolie

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Doe de knoflook, ui, pastinaak, selderij, pompoen, salie, kerriepoeder, kaneel, peper en zout met olijfolie in een middelgrote kom en hussel door elkaar. Verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven. Rooster 45-60 minuten of tot de groenten goed gaar zijn.
3. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Doe de groentebouillon en kokosmelk in de Vitamix-container en voeg het geroosterde groentemengsel toe. Zet het deksel vast.
4. Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar de hoogste snelheid. Mix gedurende 2 minuten.

Schenk in een soepkom en geniet.

Posted in Soepen

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte
Hoeveelheid per portie  
Calorieën
Total Fat
Saturated Fat
Cholesterol
Sodium
Totaal koolhydraten
Voedingsvezels
Suikers
Eiwitten