Kip Tikka Masala

Een rijke en romige curry met komijn, chili, tomaat en kokos, deze Chicken Tikka Masala zal zeker een voltreffer zijn.

Ingredienten
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels gram masala
½ theelepel zeezout
30 ml (2 eetlepels) arachideolie
2 eetlepels tomatenpuree
2 andere rode pepers
1 eetlepel korianderblaadjes
1 eetlepel kokosnootschilfers
1 eetlepel amandelen, geblancheerd
2 teentjes knoflook, gepeld
1 eetlepel verse gemberwortel
240 ml gewone Griekse yoghurt
4 kippenborsten zonder botten, ongekookt, in blokjes
30 ml (1 eetlepel) zonnebloemolie
2 uien, geschild, in blokjes gesneden
250 g (2) rode paprika
300 g tomatenblokjes uit blik
verse korianderblaadjes
Werkwijze
Om de pasta te maken, doe je het komijnzaad en het korianderzaad in een droge pan op middelhoog vuur. Rooster enkele minuten licht goudbruin en aromatisch.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Doe de geroosterde zaden in de Vitamix-container van 600 ml en zet het mes vast.
Draai de draaiknop naar 1 en verhoog langzaam de snelheid naar 8.
Mix gedurende 10 seconden.
Breng het geroosterde kruidenpoeder samen met de rest van de pasta-ingrediënten over in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Draai de knop naar 1 en verhoog langzaam de snelheid naar 10.
Mix gedurende 45 seconden en gebruik de stamper om de ingrediënten op de mesjes te drukken.
Doe de helft van de pasta in een kom en voeg 100 ml yoghurt en stukjes kip toe. Roer goed om en laat afgedekt in de koelkast minstens 30 minuten marineren, bij voorkeur ‘s nachts.
Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het overgebleven pastamengsel, uien en paprika toe. Kook, onder regelmatig roeren, 10 tot 15 minuten, of tot de uien zacht maar niet bruin zijn.
Voeg de kip en de marinade toe. Roer goed en kook 2 tot 3 minuten. Voeg de tomaten toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 tot 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar en gaar is.
Haal van het vuur en roer de resterende yoghurt erdoor. Garneer met koriander en serveer met naan, rijst en mangochutney.
Opmerkingen
Serveer met naanbrood, gekookte rijst en mangochutney.

Posted in Hoofdgerechten

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte
Hoeveelheid per portie  
Calorieën
Total Fat
Saturated Fat
Cholesterol
Sodium
Totaal koolhydraten
Voedingsvezels
Suikers
Eiwitten