Macadamia & Cashew Knoflook & Kruiden Smeerkaas

Deze verse knoflookkruidkaas kan op vele manieren worden gebruikt – verdeel het over crackers, gebruik het als een dip, klop het op salades of gebruik het als kaaslaag in een lasagne.

Ingredienten
155 g cashewnoten, 3 uur geweekt, gespoeld, uitgelekt
¼ kopje macadamia noten, 2-4 uur geweekt
120 ml (½ kopje) water
60 ml (¼ kopje) citroensap
1½ eetlepel edelgistvlokken
¼ sjalot
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse bieslook, gehakt
1 eetlepel verse peterselieblaadjes, gehakt
1 eetlepel verse dilleblaadjes
zout en peper naar smaak
Werkwijze
Doe cashewnoten, macadamianoten, water, citroensap en edelgistvlokken in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en vervolgens naar hoog. Mixen tot een gladde substantie.
Hak de ui, knoflook en kruiden fijn en schep ze door het mengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Posted in Dipsauzen en smeerselsTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte
Hoeveelheid per portie  
Calorieën
Total Fat
Saturated Fat
Cholesterol
Sodium
Totaal koolhydraten
Voedingsvezels
Suikers
Eiwitten