Pindakaas en Jam Rolletjes met Bessen Saus

Maak van Pindakaas en Jam een feestelijke snack. De bessensaus is perfect om overheen te druppelen.

Rolletjes:

Ingrediënten
4 sneetjes brood, korsten verwijderd
75 g pindakaas
80 g jam
Werkwijze
Wrijf of rol elk stuk brood plat.
Verdeel zowel pindakaas als jam over het brood. Rol brood zoals sushi met een bamboe roller.
Snijd in stukjes en zorg ervoor dat u niet te hard drukt, anders komt er jam uit.

Dipsaus met bessena;
Ingrediënten
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel witte balsamicoazijn
1 scheut Worcestershire-saus
½ sjalot, geschild, in blokjes gesneden
2 eetlepels kristalsuiker
1 teentje knoflook
1 snufje gedroogde basilicum
1 snuifje gedroogde oregano
125 g frambozen
240 ml lichte olijfolie
Werkwijze
Doe de frambozenazijn, balsamico, worcestershire, sjalot, suiker, knoflook, basilicum, oregano en frambozen in de aangegeven volgorde in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en verhoog langzaam de snelheid tot snelheid 8.
Mix gedurende 15 seconden of tot de gewenste consistentie is bereikt.
Verlaag de snelheid naar variabele 6 en verwijder de dekselplug. Voeg langzaam de slaolie toe via de opening van de dekselplug. Dekselstop terugplaatsen
Mix nog eens 10 tot 15 seconden of tot de gewenste dikte is bereikt.
Serveer met/over de broodjes.

Posted in VoorgerechtenTagged , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 30 ml (2 Eetlepels)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 580
Total Fat 33 g
Saturated Fat 4,5 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 370 mg
Totaal koolhydraten 61 g
Voedingsvezels 4 g
Suikers 31 g
Eiwitten 12 g