Pittige Wortelsoep

Voor hete soep die snel klaar is: rooster de ingrediënten van tevoren en bewaar ze in de vriezer. Wanneer de trek toeslaat, ontdooit u eenvoudig de groenten, voegt u uw bouillon toe en mixt u binnen enkele minuten om een hete soep te maken.

Ingrediënten
295 g (2 kopjes) wortelen, gesneden
90 g (¾ kopje) rode paprika, gesneden
1 teen knoflook, geplet
60 g (½ ) gele ui, gepeld, gesneden
5 g (¼ stuk) verse gemberwortel, geschild
4 Eetlepels verse korianderblaadjes
½ theelepel garam masala
½ theelepel zout, optioneel
¼ theelepel gemalen zwarte peper
1 Eetlepel extra vierge olijfolie
600 ml (2½ kopje) groentebouillon

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 400 ° F (205 ° C).
Meng in een kom wortelen, paprika, knoflook, ui, gember, koriander, garam masala, zout, optioneel, peper en olijfolie. Gooi goed om te coaten. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. Verwijder en laat iets afkoelen.
Doe de bouillon en het geroosterde mengsel in de aangegeven volgorde in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar de hoogste snelheid. Mix gedurende 7 minuten of tot de stoom uit het deksel ontsnapt; of selecteer het programma Hete Soepen en laat de machine de geprogrammeerde cyclus voltooien.

Posted in SoepenTagged , , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 357 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 120
Total Fat 5 g
Saturated Fat
Cholesterol
Sodium 570 mg
Totaal koolhydraten 17 g
Voedingsvezels 5 g
Suikers 8 g
Eiwitten 2 g