Rood-Wit-Blauwe ijslolly’s

Met een aardbeien-bananen-top, een bosbessen-druiven-bodem en een vanille-yoghurt-midden, zijn deze “Holland” ijsjes leuk om te maken en nog leuker om te eten.

Ingrediënten
280 g bevroren aardbeien
240 ml  water
120 g (½ middelgrote) banaan, geschild
960 ml  zuivelvrije yoghurt of magere vanille-yoghurt
300 g groene druiven
280 g bevroren bosbessen
Werkwijze
Eerste laag: plaats aardbeien, water en banaan in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog vervolgens snel naar de hoogste snelheid, gebruik de stamper om ingrediënten naar de messen te duwen. Mix gedurende 30 seconden. Vul elke ijslollyvorm met een theelepel tot 1/3 vol.
Tweede laag: leg yoghurt met een theelepel over de laag met aardbeienbanaan.
Derde laag: Doe druiven en bosbessen in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog vervolgens snel naar de hoogste snelheid, gebruik de stamper om ingrediënten naar de messen te duwen. Mix gedurende 30 seconden. Vul elke ijslollymaker met een theelepel iets onder de maat.
Bevries gedurende 6 uur of tot het stevig is.
Opmerkingen
De Vitamix maakt van bevroren fruit snel en makkelijk  een gezonde zomerse traktatie. Opbrengst kan variëren afhankelijk van de grootte van de ijslollyvormpjes.

Posted in ijs en bevroren lekkernijenTagged , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 103 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 50
Total Fat 1.5g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 2 mg
Sodium 5 mg
Totaal koolhydraten 7g
Voedingsvezels 1 g
Suikers 5g
Eiwitten 2g