Rucolapesto

Deze veelzijdige saus kan over pasta of als dip met rauwkost worden geserveerd. Maak verschillende variaties op dit recept door in plaats van rucola verschillende kruiden of groenten te gebruiken, zoals basilicum, wortel, spinazie, enz.

Ingrediënten

  • 200 ml olijfolie
  • 35 g rucola
  • 2 teentjes knoflook, ontveld
  • 35 g babyspinazie
  • 85 g pijnboompitten
  • 120 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ theelepel zout
  • ⅛ theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Doe 150 ml olijfolie, de rucola, knoflook, spinazie, pijnboompitten, kaas, het zout en de peper in de aangegeven volgorde in de Vitamix-container en sluit het deksel goed af.
  2. Selecteer niveau 6.
  3. Pulseer 10 keer en gebruik de tamper om de ingrediënten naar de messen te duwen.
  4. Selecteer niveau 1 en zet de machine aan.
  5. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe via de vulopening in het deksel en mix gedurende 10 seconden.
Posted in Dipsauzen en smeerselsTagged , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 60 ml
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 360
Total Fat 36
Saturated Fat 6
Cholesterol 10
Sodium 290
Totaal koolhydraten 3
Voedingsvezels 1
Suikers 1
Eiwitten 7