Sinaasappel-cranberrysaus

Deze kerstklassieker is perfect voor het garneren van warme of koude gerechten

Ingrediënten
560 g (4) middelgrote sinaasappel
600 g (6 kopjes) verse veenbessen
80 g (8) ontpitte dadels
2 theelepels gemalen kaneel
120 ml (½ kopje) water

Werkwijze
Gebruik een microplane rasp of een gewone rasp om twee sinaasappels te raspen. Verwijder met een dunschiller of een schilmesje het witte vlies van de vrucht en laat alleen het vruchtvlees over. Verwijder de schil en het wit van de andere twee sinaasappels, laat alleen het vruchtvlees over.
Voeg in een middelgrote pan de sinaasappelschil, sinaasappels, cranberries, ½ kopje water, dadels en gemalen kaneel toe. Kook tot de cranberries knappen en het mengsel dikker wordt, ongeveer 20 minuten. Koel gedurende 15 minuten.
Doe het afgekoelde mengsel in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar Snelheid 5, waarbij u de stamper gebruikt om de ingrediënten naar de messen te drukken. Mix gedurende 10 tot 15 seconden. Serveer warm, op kamertemperatuur of zelfs koud.

Opmerkingen van de chef:
Deze cranberrysaus zonder toegevoegde suiker wordt een nieuwe kerst favoriet; een perfecte topping voor warme of koude gerechten.

Posted in Dipsauzen en smeersels, SauzenTagged , , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 53 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 40
Total Fat 0 g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 0 mg
Totaal koolhydraten 10 g
Voedingsvezels 2 g
Suikers 6 g
Eiwitten 1 g