Spinazie Artisjok dip

Creëer thuis uw favoriete restaurant-voorgerecht. Deze warme, romige dip is perfect met tortillachips of broodblokjes.

Ingrediënten
120 g magere mayonaise
120 g magere zure room
1 schijfje citroen, geschild, zonder zaadjes
285 g bevroren spinazie
⅛ theelepel zout
⅛ theelepel gemalen zwarte peper, optioneel
1 teentje knoflook
25 g geraspte Parmezaanse kaas
70 g artisjokharten, uitgelekt, in blokjes gesneden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Plaats alle ingrediënten, behalve de artisjokharten, in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 4.
Mix gedurende 15 seconden. Verwijder het deksel en schraap de zijkanten naar beneden.
Voeg artisjokken toe en sluit het deksel af.
Mix nog eens 5-10 seconden.
Giet in een ovenvaste schaal en bak onafgedekt 20-25 minuten of tot het bubbelt.
Serveer met crackers, pitabroodje, groenten of roggebrood.

Posted in Dipsauzen en smeerselsTagged , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 2 eetlepels
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 35
Total Fat 2,5 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 5 mg
Sodium 115 mg
Totaal koolhydraten 2 g
Voedingsvezels 0 g
Suikers 1 g
Eiwitten 1 g