Spinaziepannenkoek en bosbessenjam

Een eenvoudig beslag wordt een hartige maaltijd met de toevoeging van zeevruchten en groenten

Bosbessenjam
Ingredienten
2⅔ kopje (400 g) bevroren bosbessen
5 eetlepels chiazaad
½ kopje (120 ml) agavenectar
Routebeschrijving
Plaats bevroren rode bosbessen in een kleine sauspan en verwarm gedurende 3 – 5 minuten op middelhoog tot middelhoog vuur tot de kleur dieper wordt en het fruit net begint af te breken en het sap vrijgeeft.
Plaats de verwarmde bessen en agave in de Vitamix-container en sluit het deksel. Selecteer snelheid 1, start de machine en voer op tot de hoogste snelheid. Mix 30 seconden of tot een gladde massa. Giet het mengsel in een kom of bak en roer de chiazaadjes erdoor. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan ​​om op te stijven.
Spinazie Pannenkoek
Ingredienten
2 kopjes (480 ml) amandelmelk
2 eetlepels (30 ml) extra vierge olijfolie
2 bananen, geschild, gehalveerd
4 kopjes (270 g) boerenkool, gehakt
⅔ kopje (75 g) havervlokken
¾ kop (110 g) boekweitmeel
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout, optioneel
¼ theelepel gemalen zwarte peper
Werkwijze
Doe alle ingrediënten in de Vitamix®-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel. Selecteer snelheid 1, start de machine en voer op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 30 seconden met behulp van de stamper om ingrediënten in het mes te duwen.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe 1/4 (60 ml) beslag in de pan.
Herhaal tot de pan. Kook 2 – 3 minuten of tot er kleine luchtzakjes door de pannenkoek zijn gevormd. Draai de pannenkoeken om en bak nog 1 – 2 minuten. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Serveer met jam.
Opmerkingen
Als de rode bosbessenjam te zuur is, voeg dan aardbeien toe om ze zoeter te maken.

Posted in Dipsauzen en smeersels, Geen onderdeel van een categorie, Uncategorized

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 pannenkoek en 1 theelepel jam
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 190
Total Fat 6 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol
Sodium 300
Totaal koolhydraten 30 g
Voedingsvezels 4
Suikers 9
Eiwitten 5