Thaise gembersoep met cashewnoten

Gember en chili geven een pittige smaak aan deze soep, terwijl cashewnoten hem een ​​hartige romigheid geven.

Ingredienten
480 ml (2 kopjes) water
100 g (1) wortel, gehalveerd
100 g kool, fijngehakt
100 g (1) bleekselderij, gehalveerd
140 g (1) rode paprika
150 g (1) courgette, in blokjes
10 g (1) groene ui
15 g (1) limoen
½ teentje knoflook
1 eetlepel verse gemberwortel
1 rode chilipeper
125 g cashewnoten
1 eetlepel verse korianderblaadjes
1 theelepel honing, optioneel
1 groentebouillonblokje
Werkwijze
Plaats alle ingrediënten in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid.
Mix gedurende 5 minuten en 45 seconden of tot er veel stoom uit het deksel met ventilatie komt. Serveer onmiddellijk.
Opmerkingen
Voeg aan het einde van de mengcyclus 1/2 kop (120 ml) kokosmelk toe om de soep een rijkere smaak te geven. Als je niet van pittig eten houdt, mag je de chilipeper uit de soep laten.

Posted in SoepenTagged ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 311 g (1portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 230
Total Fat 15 g
Saturated Fat 3 g
Cholesterol
Sodium 400 mg
Totaal koolhydraten 21 g
Voedingsvezels 4 g
Suikers 8 g
Eiwitten 7 g