Tortellini met Broccoli Pesto

Een twist op de traditionele basilicumpesto, broccoli en peterselie maken deze pesto net zo groen en even lekker.

Ingredienten
455 g broccoliroosjes
20 g bladpeterselie
60 ml (¼ kopje) olijfolie, optioneel
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
20 g geraspte Parmezaanse kaas
454 g kaas tortellini
1 citroen, uitgeperst en geraspt
zout en peper naar smaak
Werkwijze
Kook broccoli in een grote pan met kokend gezouten water tot ze knapperig gaar zijn, 2 tot 4 minuten. Breng over naar een bord om iets af te koelen; bewaar het water voor het koken van tortellini.
Doe olie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, peterselie, citroensap en -rasp en broccoli in de aangegeven volgorde in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot snelheid 8. Mix 30 seconden en gebruik de stamper om de ingrediënten naar de messen te duwen.
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar ¾ kopje kookvocht. Doe de tortellini terug in de pan. Voeg de broccolipesto en ¼ kopje van het gereserveerde kookwater toe en meng om te mengen. Voeg indien nodig meer water toe om de saus los te maken.
Opmerkingen
Voeg voor extra smaak een scheutje witte balsamicoazijn of wat verse rauwe knoflook toe bij het mengen van de groentemix.

Uiteraard is deze broccoli-peterselie pesto ook lekker als dip of op een broodje!

Posted in Dipsauzen en smeersels, HoofdgerechtenTagged , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 264 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 560
Total Fat 28 g
Saturated Fat 6 g
Cholesterol 45 mg
Sodium 620 mg
Totaal koolhydraten 57 g
Voedingsvezels 7 g
Suikers 5 g
Eiwitten 23 g