Veganistische aubergine en linzenburger

Een heerlijke vegan burger waarbij de patty wordt gemaakt in de Vitamix, die de gelijkmatige consistentie van de linzen en aubergine laat zien. Wortel, selderij en ui worden gebruikt om een ​​bouillon op smaak te brengen voor de linzen, die vervolgens worden gemengd zonder iets te verspillen. Hamburgers kunnen van tevoren worden gemaakt en ingevroren voor een snel, gemakkelijk en gezond veganistisch diner. Dit gerecht past ook goed bij bijgerechten gemaakt in de Vitamix, zoals ketchup of hummus.

Ingrediënten
100 g puy-linzen
4 takjes verse tijmblaadjes
50 g (½) wortel, in vieren gedeeld
40 g (1) bleekselderij, in vieren gedeeld
40 g (½ kleine) rode ui, gehalveerd
650 g (1) aubergine
150 g (2) portobello-champignons, kieuwen schoongemaakt, in vieren gedeeld
3 teentjes teentje knoflook
½ theelepel gerookte paprikapoeder
¼ kopje verse korianderblaadjes, gehakt
¼ kopje verse muntblaadjes, gehakt
15 g bladpeterselie, fijngehakt
30 g broodkruimels of kikkererwtenkruimels
1 theelepel granaatappelmelasse
¼ theelepel zout, optioneel
2 eetlepels olijfolie, optioneel
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 400 ° F (200 ° C). Doe wortel, selderij en rode ui in de Vitamix-container en sluit het deksel. Selecteer snelheid 4 en pulseer 5-6 keer totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn gehakt.
Schraap met een spatel de gehakte groentemix in een kleine sauspan, voeg de linzen en verse tijmblaadjes toe en bedek met water. Voeg zout toe en laat 20-25 minuten sudderen of tot de linzen zacht zijn.
Hak de aubergine grof en bestrooi met 1/2 theelepel zout. Laat 10 minuten zitten om overtollig vocht te laten ontsnappen. Dep droog en verdeel de aubergine op een grote bakplaat met de champignons en knoflook. Bestrooi met paprikapoeder en rooster 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Giet het linzenmengsel af en laat het stomen terwijl de groenten roosteren. Pluk de verse takjes tijmblaadjes uit de linzen en gooi ze weg.
Doe het auberginemengsel en het linzenmengsel in de Vitamix-container en sluit het deksel. Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid. Mix gedurende 20-30 seconden met de stamper om de ingrediënten naar de mesjes te duwen. Het mengsel moet glad zijn, voor meer textuur in je burger, mix voor minder tijd.
Schraap in een mengkom en voeg het paneermeel, granaatappelmelasse en kruiden toe. Mix om te combineren. Verdeel in 6 burgers (elk 100 g) en zet minimaal een uur in de koelkast om af te koelen.
Om te koken, verwarm de oven voor op 375 ° F (180 ° C). Zet een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en voeg net genoeg olie toe om de bodem van de pan te bedekken. Voeg de hamburgers toe en bak ze 3 minuten aan elke kant, en zet ze dan 5 minuten in de oven of tot ze goed warm zijn. Of plaats hamburgers op een met bakpapier of siliconen beklede bakplaat en bak ze 12-15 minuten of tot ze goed verwarmd zijn.
Opmerkingen
Garneer deze hamburgers met je favoriete toppings – saus, geroosterde rode paprika en rucola zijn allemaal geweldig.

Posted in Hoofdgerechten

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte 172 g (1 portie)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 130
Total Fat 2 g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 125 mg
Totaal koolhydraten 23 g
Voedingsvezels 7 g
Suikers 5 g
Eiwitten 6 g