Volkoren Bananenbrood

Met een paar eenvoudige vervangingen biedt dit vezelrijke alternatief alle smaak en vochtigheid van het origineel.

Ingredienten
200 g volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
130 g suiker
1 theelepel zout, optioneel
60 ml ei-vervanger
60 g margarine
80 ml (⅓ kopje) magere melk
1 theelepel citroenschil
220 g (2) banaan
60 g appels
80 g (⅔ kopje) gehakte walnoten
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 350˚F (180˚C). Spuit een 8 1/2-inch x 4 1/2-inch (21,25 cm x 11,25 cm) broodvorm in met kookspray.
Combineer bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Opzij zetten.
Doe ei, suiker, smeerboter, melk, citroenschil, bananen en appelmoes in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid.
Mix 10-15 seconden of tot het gemengd is.
Giet het beslag bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig met de hand om te combineren.
Roer de noten door het beslag en bewaar wat om er bovenop te strooien.
Bak 60 minuten of tot een mes dat in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
Opmerkingen
Meet de ingrediënten bij het bakken af ​​op gramgewicht, aangezien de recepten op deze manier nauwkeuriger uitkomen.

Posted in Brood en deeg

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte 82 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 250
Total Fat 11 g
Saturated Fat 4 g
Cholesterol 30 mg
Sodium 270 mg
Totaal koolhydraten 36 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 18 g
Eiwitten 5 g