1 brood (10 porties) Totale tijd:
1 uur 10 minuten Afdrukken:
Gemiddeld
Ingredienten
200 g volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
130 g suiker
1 theelepel zout, optioneel
60 ml ei-vervanger
60 g margarine
80 ml (⅓ kopje) magere melk
1 theelepel citroenschil
220 g (2) banaan
60 g appels
80 g (⅔ kopje) gehakte walnoten
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 350˚F (180˚C). Spuit een 8 1/2-inch x 4 1/2-inch (21,25 cm x 11,25 cm) broodvorm in met kookspray.
Combineer bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Opzij zetten.
Doe ei, suiker, smeerboter, melk, citroenschil, bananen en appelmoes in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en voer deze snel op tot de hoogste snelheid.
Mix 10-15 seconden of tot het gemengd is.
Giet het beslag bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig met de hand om te combineren.
Roer de noten door het beslag en bewaar wat om er bovenop te strooien.
Bak 60 minuten of tot een mes dat in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
Opmerkingen
Meet de ingrediënten bij het bakken af op gramgewicht, aangezien de recepten op deze manier nauwkeuriger uitkomen.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 82 g |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 250 |
Total Fat | 11 g |
Saturated Fat | 4 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodium | 270 mg |
Totaal koolhydraten | 36 g |
Voedingsvezels | 3 g |
Suikers | 18 g |
Eiwitten | 5 g |