4 porties Totale tijd:
20 minuten Afdrukken:
Gemiddeld
Ingrediënten
70 g hazelnoten, heel, zonder vel
280 g halfzoete chocoladeschilfers
720 ml volle melk (of voor een vegan versie plantaardige melk)
240 ml slagroom (of een plantaardige variant)
25 g cacaopoeder
2 eetlepels poedersuiker
75 g chocolade-hazelnootpasta
slagroom, als garnering
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Rooster de hazelnoten in de oven tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten, en zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Leg ze na het roosteren op een handdoek en wrijf ze goed in om de schil te verwijderen.
Doe hazelnoten zonder vel in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 6.
Gebruik de aan / uit-schakelaar om snel te pulseren tot het net gelijkmatig is gemalen, maar niet meelachtig.
Roer in een pan de koude melk, room, cacaopoeder en suiker door elkaar en breng op laag vuur aan de kook; zorg ervoor dat er geen klonten zijn. Haal van het vuur en giet in de kom met de gemalen hazelnoten. Laat minimaal 1 uur trekken tot het afgekoeld is. Je kunt dit de dag ervoor doen en het mengsel in de koelkast laten rusten.
Zeef het melk-hazelnoot-cacaomengsel door een fijnmazige zeef in een pan en zorg ervoor dat je de hazelnoten goed aandrukt om de smaak vrij te geven. Verwarm de melk tot hij warm is, maar niet kookt, op laag vuur, haal van het vuur, voeg de gemengde chocolade, chocolade-hazelnootpasta toe en meng goed tot de chocolade is gesmolten. Als u klaar bent om te serveren, verwarm dan de warme chocolademelk opnieuw en serveer onmiddellijk met een klodder slagroom.
Opmerkingen
Tip van de chef: verbeter de smaak van deze warme chocolademelk door een snufje chilipoeder, kaneel of zeezout of een scheutje vanille-extract aan het drankje toe te voegen voordat je het serveert.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 1 portie |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 1040 |
Total Fat | 80 g |
Saturated Fat | 39 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodium | 105 mg |
Totaal koolhydraten | 64 g |
Voedingsvezels | 4 g |
Suikers | 44 g |
Eiwitten | 18 g |