Wortel Gember Tofu Soep

Deze zijdezachte puree heeft een schitterende gele kleur, terwijl knoflook en gember hem een ​​hartige smaak geven.

Ingrediënten
240 g wortelen, gehalveerd
¼ ui, gehakt
2 teentjes knoflook, gepeld
30 ml (2 eetlepels) extra vierge olijfolie, optioneel
½ theelepel zout, optioneel
⅛ theelepel witte peper
1 eetlepel verse gemberwortel
70 g (⅓ kopje)  tofu
480 ml (2 kopjes) natriumarme groentebouillon, bouillon
Werkwijze
Doe wortels, ui en knoflook in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 4 of 5.
Mix gedurende 10 seconden of tot het fijngehakt is.
Verhit olie in een kleine pan en fruit de gehakte ingrediënten tot de ui helder is en de wortels gaar. Voeg eventueel een beetje bouillon toe.
Doe de resterende ingrediënten in de Vitamix-container, voeg de gebakken ingrediënten toe en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 10 en vervolgens naar hoog.
Mix gedurende 3-4 minuten of tot er veel stoom uit het deksel met ventilatie komt en voila, je warme soep is klaar voor het opdienen!

Posted in Soepen

Verwante recepten

Voedingswaarde

Portiegrootte 240 ml
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 100
Total Fat 6 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 370 mg
Totaal koolhydraten 8 g
Voedingsvezels 2 g
Suikers 4 g
Eiwitten 2 g