12 porties Totale tijd:
30 minuten Afdrukken:
Gemiddeld
Ingrediënten
160 g (⅔ kopje) zoete aardappel, ongeveer 1 kleine, gebakken
60 g (¼ kopje) appelmoes
165 g (¾ kopje) amandelboter
135 g (1 kop) dadels
120 g (1) banaan, of 2 grote eieren
25 g (⅓ kopje) ongezoet cacaopoeder
½ theelepel bakpoeder
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190°C (350 °F). Spuit een bakplaat van 23 cm x 23 cm in met antiaanbakspray.
Doe de zoete aardappel, appelmoes, amandelboter, banaan (of eieren) en dadels in de Vitamix-container in de aangegeven volgorde en sluit het deksel af.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar de hoogste snelheid.
Mix gedurende 40 seconden en gebruik de stamper om de ingrediënten naar de messen te drukken.
Stop de machine en voeg cacaopoeder en bakpoeder toe aan de container.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar Snelheid 7. Mix gedurende 10 tot 15 seconden, gebruik de stamper om de ingrediënten naar de messen te drukken.
Haal het beslag uit de container en in een kom. Roer de chocoladeschilfers erdoor en combineer.
Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak 15 tot 20 minuten, tot een prikker erin er schoon uitkomt.
Opmerkingen van de chef:
Geprakte banaan of appelmoes zijn geweldige vervangingsproducten voor eieren in recepten. De toevoeging van de zoete aardappel maakt deze traktatie vezelrijk en geeft tegelijkertijd de vochtige textuur van een traditionele brownie.
Verwante recepten
Voedingswaarde
Portiegrootte | 72 g (1 portie) |
Hoeveelheid per portie | |
Calorieën | 220 |
Total Fat | 12 g |
Saturated Fat | 3 |
Cholesterol | 0 mg |
Sodium | 55 mg |
Totaal koolhydraten | 27 g |
Voedingsvezels | 5 g |
Suikers | 18 g |
Eiwitten | 5 g |