Courgette-ananasbrood

Geplette ananas geeft dit klassieke zoete brood een onverwachte twist.

Ingredienten
120 g volkorenmeel
1 theelepel zuiveringszout
¼ theelepel zout, optioneel
¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemalen piment
1 groot ei
135 g kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
50 g ananas
190 g courgette, in blokjes gesneden
90 g (½ kopje) gehakte noten
70 g rozijnen

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 350 ° F (180 ° C). Sproei een 21,25 cm x 11,25 cm broodvorm in met bakspray.
Combineer bloem, zuiveringszout, zout, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel en piment in een middelgrote mengkom.
Doe ei, suiker, vanille, ananas en courgette in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Selecteer snelheid 1.
Zet de machine aan en voer de snelheid langzaam op tot niveau 4.
Mix gedurende 10-15 seconden. Stop de machine en verwijder het deksel.
Voeg droge ingrediënten toe aan de Vitamix-container en sluit het deksel af.
Selecteer snelheid 5.
Mix gedurende 20 seconden of tot het gemengd is, gebruik de stamper om de ingrediënten in de mesjes te drukken. Niet te veel mengen.
Stop de machine. Roer de noten en rozijnen voorzichtig met de hand erdoor.
Giet in de voorbereide broodvorm. Bak 60 minuten of tot een mes dat in het midden gestoken is er schoon uitkomt.
Opmerkingen
Variatie: Gebruik 150 g tarwebessen (hele tarwe korrels) in plaats van volkorenmeel. Maal de korrels tot bloem met behulp van de Vitamix Dry -container gedurende 1 minuut op Hoog voordat u ze in het recept gebruikt.

Posted in Brood en deeg, OntbijtTagged , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 1 snee
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 106
Total Fat 3 g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 132 mg
Totaal koolhydraten 19 g
Voedingsvezels 2 g
Suikers 12 g
Eiwitten 3 g