Havermout Cranberry Pancakes

Volkoren pancakes met gedroogde cranberries en zonnebloempitten. Maak af met een eigengemaakte verse fruitsiroop voor extra smaak!

Ingrediënten
360 ml (1½ kopje) melk
1 groot ei
30 ml (2 eetlepels) lichte olijfolie, optioneel
60 g (¾ kopje) havermout
150 g (1¼ kopje) volkoren meel
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout, optioneel
25 g (¼ kopje) vlasmeel
30 g (¼ kopje) gedroogde cranberries
15 g (2 eetlepels) zonnebloempitten, ongezouten

Werkwijze
Doe melk, ei, olie en ¼ kopje (20 g) havermout in de aangegeven volgorde in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Start de blender op de laagste snelheid en verhoog dan snel naar Snelheid 6, waarbij u de stamper gebruikt om de ingrediënten naar de messen te drukken
Mix gedurende 20 seconden.
Combineer de resterende haver, bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout en vlasmeel in een grote kom en roer om te combineren.
Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig met de hand om te combineren.
Roer de gedroogde cranberries en zonnebloempitten erdoor.
Laat het mengsel 10 minuten opstijven voor het koken.

Opmerkingen van de chef:
Voeg voor een extra kick van smaak een theelepel of twee van onze pompoentaartkruiden toe.

Posted in OntbijtTagged , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 72 g (1 pancake)
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 140
Total Fat 4 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 20 mg
Sodium 180 mg
Totaal koolhydraten 21 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 5 g
Eiwitten 5 g