Geglaceerde Wortelen met Harissa en Ahornsiroop

Probeer eens verschillende knolgewassen te glaceren om Zo een verrassend bijzonder smakelijk, gekruid bijgerecht te creëren.

Ingrediënten
2 teentjes knoflook, gepeld
60 ml (¼ kopje) olijfolie, optioneel
60 ml ahornsiroop
1 eetlepel harissapasta
3 g (1 theelepel) zout, optioneel
¼ theelepel gemalen zwarte peper
900 g regenboogwortelen, in reepjes van 5 cm gesneden
1 citroen
Werkwijze
Doe knoflook, olie, ahornsiroop, harissapasta, zout en peper in de Vitamix-container en sluit het deksel.
Selecteer de laagste instelling. Start de machine, voer langzaam op tot de hoogste snelheid en mix gedurende 20 seconden.
Gooi de saus over de reeds voorbereide wortels en schijfjes citroen. Leg ze op een bakplaat en bak ze 35 minuten.

Posted in BijgerechtenTagged , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 140 g
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 140
Total Fat 7 g
Saturated Fat 1 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 330 mg
Totaal koolhydraten 19 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 12 g
Eiwitten 1 g