Vegetarisch Gehaktbrood

Een vegetarisch gerecht voor een dagje zonder vlees.

Ingrediënten
1 courgette, in stukjes van 2 inch (5 cm) gesneden
250 g (2) rode paprika
1 gele paprika, zonder steel, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook, gepeld
60 ml (2 ons) olijfolie
450 g champignons, in plakjes gesneden
60 ml witte balsamicoazijn
180 ml (¾ kopje) ketchup
40 g voedingsgist
50 g havermeel
20 g havervlokken
1 groot ei
3 eetlepels verse peterselieblaadjes, grof gehakt
1 eetlepel verse tijmblaadjes
3 g (1 theelepel) zout, optioneel
1 theelepel gemalen zwarte peper, optioneel

Werkwijze

Zet het deksel vast en verwijder de dekselstop.
Selecteer snelheid 3.
Zet de machine aan, neem stukjes courgette en laat ze een voor een door de dekselstop vallen. Mogelijk moet u uw stamper gebruiken om ze in de mesjes te duwen. Verwijder courgette en doe in een aparte kom.
Herhaal stap drie met paprika en knoflook
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en laat deze opwarmen. Voeg champignons toe en kook tot ze gaar zijn en alle vloeistof is verdampt.
Voeg peper, courgette, tijm en knoflook toe aan de champignon. Kook totdat alle vloeistof is verdampt.
Voeg balsamicoazijn toe en laat tot de helft reduceren.
Voeg ketchup, haver, havermeel, gist en peterselie toe aan het mengsel en roer om te combineren. Verwijder en laat 15 minuten afkoelen.
Voeg ei toe, meng door elkaar.
Bereid een broodvorm van 20 x 10 cm voor met bakpapier en bakspray. Voeg het mengsel toe aan de vorm.
Plaats de broodvorm in een voorverwarmde oven van 180 ° C en bak gedurende 45 minuten.
Laat het een uur afkoelen en snijd het in 10 porties.
Om te serveren, bedek de bakplaat met bakpapier en plaats de porties op de bakplaat.
Bak gedurende 10 minuten op 180 ° C of tot ze warm zijn, serveer onmiddellijk.
Opmerkingen
Als je een steviger brood wilt, kun je dezelfde hakmethode voor de champignons gebruiken en hetzelfde recept volgen. Als je dit veganistisch wilt maken, laat het ei dan weg of gebruik een ei-vervanger.

Posted in Bijgerechten, HoofdgerechtenTagged , , , ,

Voedingswaarde

Portiegrootte 2 plakken
Hoeveelheid per portie  
Calorieën 310
Total Fat 14 g
Saturated Fat 2 g
Cholesterol 35 mg
Sodium 960 mg
Totaal koolhydraten 35 g
Voedingsvezels 7 g
Suikers 17 g
Eiwitten 13 g